Home arrow Gastenboek

 

Voor en door gasten (de beheerders zullen door onvoldoende
kennis niet reageren op reacties in het gastenboek.)

Bekijk Gastenboek

Hier de berichten die ondertussen geplaatst zijn

Zoek gastenboek berichten

Schrijf een berichtSchrijf een bericht

Number of entries in guestbook: 88

Display # 

Dorien de Graaf-Denkers
2022-02-28

M.S. Poelau Bras
Mijn oudoom Marinus Muurling 4e machinist op bovenvermeld schip is op 7 maart 1942 omgekomen in de Indische Oceaan! Ik vind na het overlijden van mijn moeder (zijn lievelings nichtje) allemaal foto's van hem en andere bemanningsleden die ik niet ken! Wellicht zijn er nabestaanden die geïnteresseerd zijn! Zij kunnen contact met mij opnemen!

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Marcus van Soest
2022-02-22

kleinzoon van Dido Hazenberg
Aan de heer Teun Heijstek
bericht van 2010-05-11 

U schrijft dat er contact is met de familie van Soest en ik denk dat U mijn vader bedoeld de zoon van Dido Hazenberg Van Soest. 

Mijn vader is afgelopen Kerst overleden en ik ben zijn enige zoon, Marcus. Helaas was mijn relatie met mijn vader er geen zonder hobbels en heb ik hen de afgelopenm tien jaar niet gezien of gesproken. Zijn dood heeft oude wonden opengereten bij mij en ik ga voor de tweede keer in therapie bij Centrum 45 in Oegstgeest voor Tweede generatie Problematiek. De oorlog gaat gewoon door, generatie na generatie. Nu heb ik een jonge dochter en haar wil ik dit niet door geven, vandaar dat ik er alles aan doe om de schade te beperken voor haar.

Wel besef ik mij dat mijn leven vanaf dag 1 erdoor beinvloed is, en ik ben trots en verdrietig over mijn oma, ik had haar graag gekend. Kan mijn ogen niet droog houden nu ik dit beschrijf, het doet vreselijk veel pijn want er is zo veel mis gegaan in mijn leven hier door. 

Wat ik van stixchting Pelita te horen kreeg is dat er geen compensatie regeling voor de Tweede Generatie bestaat, ik ervaar dat als een groot onrecht daar mijn leven erdoor nooit goed van de grond is gekomen, een professioneel leven is mislukt en ik zit gevangen nin de bijstand zonder uitzicht op enige verbetering, dat voelt als gevangenis straf en mijn dochter groeit op in armoede.

Wilde dit hier kwijt want ik besef dat er veel lotgenoten zijn met een zelfde porobleem. Ik vind dat Nederland ook naar ons verantwoordelijkheid moet nemen, wij zijn ook zwaar getroffen en we hebben het niet eens meegemaakt. 

Dat wilde ik even kwijt, ik dank U.

Vriendelijke groeten,

Marcus van Soest 

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Sandra Wagenaar
2020-10-23

onjuiste vermelding

Beste beheerders,

Aangezien ik geen contactverzoek op deze website kan achter laten: 

Bij deze wil ik u vragen om een aanpassing te doen in uw bestand van oorlogssslachtoffers. De Slag in de Javazee kostte mijn grootvader, korporaal telegrafist op de Hr. Ms. De Ruyter, zijn leven.

Zijn naam: Pieter Ane Wagenaar, geb. 10 sept. 1910.

In uw bestand staat hij genoemd als Pieter Anne, dat is niet juist.

Alvast mijn dank voor de aanpassing.

Hartelijke groet,

Sandra Wagenaar 

Huub
2020-09-15

Poelau Bras

Hallo, ik had dit liever gemaild naar de beheerders maar ik kon geen adres vinden.

op de lijst van de Poelau Bras staat onder nummer 38 de naam Haasnoot.

ee staat bij dat woonplaats en geboorte datum onbekend zijn.

Deze Haasnoot heette Jakob, hij kwam uit Katwijk aan Zee en was geboren op 20.03.1920.

Jakob heeft na vijf dagen dwalen op zee met een sloep nog land weten te bereiken en is net als de andere drenkelingen uit de sloep, zo'n 58 in totaal, na ongeveer 10 dagen verraden en opgepakt door de Japanners. Hij kwam in een kamp en stierf enkele maanden later, op 31-08-1942, aan verwondingen en door uitputting.

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Erwin
2019-05-13

aquarel

Hallo.

 

Ik zag in de link "tekeningen" verschillende afbeeldingen.

Ergens in 2015 liepen wij door een kringloopwinkeltje. Daar vielen mijn ogen op een schilderijtje. De voorstelling deed me meteen aan Indoneschie denken. Nee helaas nog niet geweest wel veel over gehoord en gelezen. Mijn vader en oma zijn daar geboren en hebben de roots in Sumatra liggen. Een van onze voorvaders was getrouwd met een Inlandse vrouw van West Sumatra.

 

De afbeelding is gemaakt door ene J Keizer en het betreft Moesi-Palembang Het schilderijtje is gemaakt voor de Chirurg dr C.L. BornHaupt. met vermelding, van een dankbare patient. Juni 1947

 

We hebben onderzoek gedaan naar de C.L. BornHaupt en hebben zelfs al contact gehad met de familie. dhr BornHaupt is zelfs onderscheiden met het "Kruis van Verdienste" 

 

(Indonesië - door koelbloedig- en menslievend optreden, daarbij herhaaldelijk in levensgevaar verkerend, vele levens gered)

 

C.L BornHaupt was werkzaam op de N.K.P.M  Nederlandse Koloniale Petroleum Maatschappij.

We hebben dus al heel veel informatie. 

Maar wie kan ons meer vertellen over de maker van dit mooie aquarell?

 

J.Keizer Juni 1947

 

Kan helaas geen afbeelding plaatsen zoals onderaan doet vermoeden.

   

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Erwin Gomis
2019-05-11

@ Fer Brouwer von Gonzebach

OEPS ik ben nog later met reageren, ik win dus.

 

Doordat ik weer eens op zoek ben gegaan naar t verleden kwam ik weer hier terecht. Heb nooit een melding gehad dat er op mijn bericht gereageerd was.

 

Idd dat zijn de kinderen van tante Sien. Heel vroeger woonden ze eerst in Enschede, achter mijn oma Paula Gomis/Gunther. Ze zijn toen verhuisd naar Losser en in Losser zijn ze ook nog eens verhuisd naar de Mozartlaan.  

 

de naam Fer komt me ook bekend voor. Kwam u wel eens bij tante Sien en kent u mijn vader Jonky misschien? 

Gast Bas A
2019-01-29

Reactie Opa en Nitimei Maru

Beste Vivian,

Op de pagina bij de Oorlogsgravenstichting van Jacob den Bakker, overleden 15 maart 1943 heb ik zijn verhaal gepubliceerd met uitgebreide informatie over de nichimei / Nitimei Maru. 

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Gast
2018-08-21

Sgt ,August Bernard.

Hallo ik benop zoek naar meer info over de slag om de tjiaterstelling op java,

Misschien zijn er (nog) mensen die mijn opa gekend hebben die daar op de dag voor de capitulatie gesneuveld is. 

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Gast
2018-05-07

Informatie
Zou iemand iets weten over Heinz Hofmann krijgsgevangen na de slag op de Java Zee en Piet Verschuren van de KNIL gevangene in Branche XX1  Nakama Machi Onga Gun Fukuokh Ken

Gast Vivian R.
2018-01-14

Opa en Nitimei Maru

Beste mensen. Bedankt voor een goed opgezette website. Ik ben een kleinkind van Henri Hubert André van Crugten, die aan boord was van de Nitimei (Nichimei) Maru die op 15 januair 1943 in de Golf van Martaban, verging. Ik wil graag weten: zijn er nog mensen die mij iets kunnen vertellen over die dag? Heeft iemand nog iets te vertellen over de bezigheden aan boord? Weet iemand iets te vertellen over de geallieerde bommenwerpers die hen bombardeerden? Dan zou ik van die iemand, heel graag eens iets horen. Ik probeer het verhaal compleet te krijgen. Mijn moeder heeft er een leven lang naar gezocht. Mijn opa werd ook wel 'Harrie' genoemd. Bedankt voor elk beetje informatie die iemand nog kan geven ! Vriendelijke groet, Vivian R.

'Vrede is de heldere adem van liefde en zachtmoedigheid' V.R. 

Gast Regout, Wiet
2017-08-01

info familieleden
Wie kan mij helpen aan achtergrond informatie over twee familieleden die in Indonesia geboren zijn en daar waarschijnlijk in militaire dienst, KNIL of marine, gediend hebben? De vader van Gerard Otto Engelberts (1942) en Adolf Max Weehuizen (1919) Max Weehuizen leeft misschien nog? Hij was piloot(?) bij de KNIL.

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Brijl
2016-11-15

wie kent Brijl

ik ben op zoek naar verhalen, achtergronden, foto's en alles wat te maken heeft met Brijl in NOI. Ik ben een kleinkind van Robert M.R.L.Brijl en wil mij graag een compleet beeld vormen van het leven van mijn vader John Patrick Aubrey Brijl, mijn opa Robert Brijl (knil) mijn oom Zeno Brijl en mijn oma O.Brijl - La Fontaine

 

Wie kan mij meer vertellen? 

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Gast
2016-05-04

Oom

Leendert Cornelis Brandenburg en zijn vrouw zijn bij beschieting in Broome Australë omgekomen.

 Één van de niet geïdentificeerde kinderen, moet hun zoontje Wimmie zijn. 

Leendert was een broer van mijn moeder. 

Gast
2015-10-20

Min Oom H

Sorry for writing in English. Mijn Nederlands is niet good!

My uncle was Harm Meijer, born in Nieuwe Pekela 16/09/1916. He died of Malaria in Kinsayok Camp on 30/07/1943. My mother, her brother and her parents were devastated. My mother was a Red Cross nurse and my father was a Scottish soldier with the British Army supporting the Canadian Army at the Liberation of Zutphen in 1945. They married in December 1945 and the family were raised here in Scotland. I took charge of her papers and among them are Harm's letters from Malang and other places when he was in Indonesia from 1937. 

I cry now that I have 3 sons of my own at the pain my Oma and Opa and their children suffered when he died so far away. No one from the family has ever visited  his grave, but now through Oorlogsgravenstichting, I have been able to lay flowers on it. 

 I am slowly translating his letters and I also have some lovely photos of his time in Batavia. The memories must remain strong. Lest we forget. Thank you for this website! 

 

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Karel Smit
2015-06-23

Mijn oom Karel

Ik ben een neef van Karel Michiel Smit, die op 7 maart 1942 is gesneuveld te Raha. Hij was Adjudant Onderofficier bij het KNIL in de functie van Magazijnmeester Artillerie.

Ik heb een aantal foto's van hem en zijn gezin, maar zou meer willen weten zoals onder welke omstandigheden hij is gesneuveld. Zijn dood was slechts één dag voor de capitulatie van het KNIL op 8 maart 1942, waarna Nederlands-Indië onder Japans militair bestuur kwam.

Ik weet dat hij twee zonen en een dochter had uit het huwelijk met Wilhelmina Josephina de Koning, geboren op 18 februari 1910 te Batudjadjar. Waarschijnlijk wonen zijn zonen (Johannes Gerardus en Wilhelmus Ludovicus Smit) in Indonesië en zijn dochter (Maria Magdalena Smit) in Nederland. Graag zou ik hen in contact komen.

Voor het schrijvven van een boek over de familiegeschiedenis Smit wil ik graag meer over Karel Michiel Smit te weten komen. Alle informatie is welkom! Alvast bedankt voor uw reactie. Karel Smit

 

Gast
2015-05-13

Mijn oom
Ik ben een nicht van Jan van den Berg omgekomen in de Java zee op het schip Mr. Java nr. 30 op de lijst van slachtoffers van dat schip Jan van den Berg was een broer van mijn vader. Hoopnog eens foto's van hem te vinden of verhalen of documentaties.  Mvg, M. Tap

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Nienke van Leur-Postma
2015-03-05

Arend Postma (oud-oom)

Geachte  lezers,

Mijn oud-oom: Arend Postma (geboren te Emmen op 28 januari 1904) was, volgends de gegevens die zijn gevonden op zijn Japanse interneringskaart,Rijst Inspecteur. Volgens familieoverleveringen was hij verbonden aan een (of meerdere?) Plantages op Java.

Na verder zoeken werd ook de navolgende informatie gevonden:

Rang: Ls.Sgt.EKL

Militair onderdeel: KNIL

Overleden: Pangkalanbalai, vliegveldkamp

Overlijdensdatum: 31 december 1943

Hij is begraven op het Nederlands Ereveld Pandu te Bandung.

Voor het optekenen van de familie geschiedenis Postma willen we graag achterhalen voor wie hij werkzaam was, de werklocatie(-s) en, welke arbeid hij voor de Japanners moest verrichten tijdens zijn krijgsgevangenschap.

Mocht er aan de hand van bovenstaande nog meer (andere) informatie voorhanden zijn, dan is ook dit uiteraard heel welkom! Of..misschien kan een van u ons doorverwijzen naar andere organisaties? Namens de familie u bij voorbaat hartelijk dankend! Nienke van Leur-Postma

 

 
 
 

 

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Henk Beijen
2015-02-10

dhr.

Mijn vader, Rudolph Beijen geboren 2/4/1912, zat op het transportschip Yunyo Maru

dat werd getorpedeerd door de engelse onderzeeër "tradewind". Ik ben eigenlijk op zoek foto, s uit zijn diensttijd. Hij zat bij het KNIL SMI Int. Ik heb enkele foto, s van hem, maar geen uit  leger.ik ben nu 72 jaar en het feit dat mijn vader is gedood door een geallieerde onderzeeër, daar heb ik geen vrede mee. Hoe kon dat toch gebeuren?

 

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Gast
2015-02-05

Informatie gezocht over het kampleven in Orio.

Mijn opa; Jo Spoelstra, sgt, 92888 KNIL krijgsgevangennummer 364 heeft een gedeelte van zijn krijgsgevangenschap daargebracht in Camp Orio (Fukuoka 6b Mizumaki).

Hij heeft (naar goed gebruik) daar nooit iets over losgelaten.

Ik ben benieuwd naar de echte verhalen uit het kamp en of iemand mij meer kan vertellen over hem en het leven daar.

 

 reacties naar: richard.spoelstr@gmail.com 

 

Alvast bedankt.

 

Richard Spoelstra 

 

 

 

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Peter Logger
2015-01-28

Heeft iemand mijn vader George Logger gekend/gehoord
Ik ben op zoek naar verhalen/belevenissen over mijn vader George Willem Logger. Hij was kok bij het KNIL en was als de meeste militairen door de Jappen in kampen gevangen gehouden. Hij was in verschillende kampen geweest, waar hij ondermeer werkte aan de Birma spoorweg. Als iemand ook maar iets weet,stuur me even een emailtje, dat zou geweldig zijn. Mijn vader is inmiddels 20 jaar geleden overleden.

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Gast
2014-11-17

Ilse Ram-Rijshouwer

Hoi Ilse,
Al weer een tijdje geleden heb je mij via www.wereldoorlog2.com wat info over mijn ooms en andere mogelijke familie Rijshouwer gegeven.
Nu ben ik erg benieuwd of je al iets meer hebt weten te achterhalen, bijvoorbeeld de foto's na mrt 2014??

Hou me nog steeds aanbevolen voor extra informative.

Met hartelijke groet,
Clement

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Rico Kamp
2014-08-23

familie Kamp

Mijn oom sergeant inf. Koos (JAH) 

Kamp heeft in het KNIL gediend en is overleden in Nakompaton.

 Mijn vader heeft veel verhalen over mijn zijn broer verteld. Vreemd, dat je iemand kan missen, die je nooit gekend heb. Voor mij is hij een held en zal altijd evenals mijn vader (kapitein observer VN) en mijn opa (adjudant WO 2) in mijn gedachten zijn.

 

Georgette Leering-Tehupeiory
2014-03-18

Dank je wel!

Wat een prachtige herinnerings-site hebben jullie gemaakt voor alle krijgsgevangenen die omkwamen in de 2e wereldoorlog, ZO-Azië. Ontroerend om op deze site ook de namen van mijn twee overleden ooms, Maximiliaan Rosbak en Oswald Frederik Haijes, tegen te komen. Zij overleden beiden in Branch Camp 3 Fukuoka. Ik zie het als een eerbetoon aan hen beiden van wie ik alleen de namen wist, maar de feitelijke en juiste informatie over het waar en waardoor miste. Hun as werd in 1945 overgedragen aan Major USA W.O. Dorris.  In dit licht bezien geven de foto's van 'Cremation Memorial' , een plek ter nagedachtenis, mij een troost. Wat ontzettend jammer, en verdrietig, dat mijn moeder en tante dit bij leven niet hebben meegekregen.   

Een grote toegevoegde waarde van deze site vind ik ook dat jullie gegevens van diverse organisaties, waar men eventueel meer informatie kan halen, hebben vermeld. Zo heb ik b.v. bij het Rode Kruis Den Haag al een verzoek uitstaan om informatie met betrekking tot gegevensverstrekking aan familie. Op welke wijze gebeurde dit etc. De informatie van familie wijkt namelijk af van wat ik nu, via de interneringskaarten, te weten ben gekomen. Zo zoek ik verder en hoop ontbrekende stukjes op deze wijze te vinden.

Er zijn nog twee familieleden van de 1e generatie in leven, maar helaas zijn zij beiden (geestelijk) niet meer in staat om informatie te verschaffen. Ik ben het dan ook roerend eens met een eerdere bezoeker van uw site om niet te lang te wachten met zoeken en alles te noteren wat belangrijk  kan zijn voor het nageslacht.

Hartelijk dank voor het vele werk die u heeft verricht.

 

Stefan Zegers
2014-03-05

Fukuoka camp 6

Ik ben op zoek naar meer informatie over krijgsgevangenen die de oorlog hebben overleefd. Ik lees veel informatie over slachtoffers, maar ben meer benieuwd naar de verhalen van diegenen die het overleefd hebben.

 

Mijn dementerende vader liet onlangs informatie los over het feit dat mijn Opa in Japan heeft vastgezeten. Hier was ik helemaal niet van op de hoogte en probeer nu dus dit te achterhalen. Inmiddels ben ik erachter dankzij Stichting SIAP, dat mijn Opa aangetroffen werd in kamp 6 Fukuoka volgens de Amerikanen. Mijn vader zegt dat hij Nagasaki heeft meegemaakt, en dat hij in dronken buien herinneringen ophaalde aan de verschrikkingen. Nu kan ik niet achterhalen of dit nu wel of niet klopt en ben dus zeer nieuwsgierig naar de informatie die te vinden is hierover. 

 

Wie kan mij in de goede richting wijzen ?

 

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Gast
2014-02-22

Dümpel

Bericht voor Inge Dümpel:

Ook ik ben op zoek naar de voorfamilie van Dümpel uit Soerabaja.

Met als zijtak Leonard Dümpel (woonde boven de bioscoop in Soerabaja)

Mogelijk weet Inge Dümpel meer van haar voorfamilie (ook moeders kant) 

Cornelis Bos

 

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Ronald Teunissen
2014-01-29

Op zoek naar verhalen gebeurtenissen

Ik ben een zoon van een KNIL miltair die op 29 nov verbonden is geraakt in het KNIL als Kanonnier 2 klasse. Uitgezonden naar Indië 23 maart 1940. Via Genua Italie opgestapt op de Oldenbarneveld. In Indië aangekomen 18 maart 1940 ingedeeld bij het Bataljon kustartillerie.

Op 8 maart 1942 te Tjimahi krijgsgevangen.

Kwam in 1945 terug ingedeeld bij het Depot Artillerie te Balikpapan.

Vrienden van hem waren Dieker en Steenman, gesneuveld ene Heimans uit Amsterdam.

Na 1950 ging hij bij de Landmacht later Luchtmacht, Arnhem,NIjmegen. Eerst als kok later als Hofmeester. Uit die tijd leerde mijn vader KNIL mensen kennen Jan Smil Onderluitenant ML KNIL

overgegaan naar de Luchtmacht waar hij eerst dienst deed als instructeur in Breda, later overgeplaats naar Nijmgen LIMOS.

 

Een andere KNIL was de heer Leliveld hij was onderluitenant in het KNIL drager van zowel rode als groene baret.

Hij werd instructeur bij de luchtmacht LIMOS en zwaait af als sgt der eerste klasse.

Bij het KNIL o.a.gedient als KST.

 

Ik zoek over deze personen verhalen.

Jan Smit daarvan weet ik dat hij in 1942 ontsnapte met zijn eenheid naar Australië.

 

Ronald Teunissen

r.f.teunissen@planet.nl

 

Een andere reden is ik zoek ook verhalen die ons vertellen waarom men destijds koos voor het KNIL.

 

 

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Brighid Brown (van Meeteren)
2013-12-03

My Grandfather

My grandfather was Albertus van Meeteren.  He was killed in the massacre at Balikpapan.

I've always wondered what his final hours were like.  He never met his son (my father).  I wish I had the opportunity to meet him. 

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Gast Henk Beijen
2013-09-07

Rudolph Beijen sergeant majoor Infanterie K.N.I.L.

Ik heb mijn vader niet gekend, hij is in 1944 18 september omgekomen toen het schip de Junyo Maru getorpedeerd werd door een Engelse onderzeeër.

Nu heb ik een schilder bereid gevonden mijn vader na te schilderen aan de hand van een klein fotootje. Ik zou graag willen weten wat de kleuren van zijn tenue waren, ik heb enkel een zwart wit foto van hem. Daarop staat hij met een wit tenue . Zou iemand mij nader kunnen informeren of hij ook een groen tenue had of eentje van kaki stof. Ik heb op diverse sites gezocht en gekeken, maar kon niks vinden. Kan iemand mij verder helpen?? 

Bijvoorbaat hartelijk dank,

 Henk Beijen

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Guido Sassen
2013-09-01

op zoek naar....

Hallo,

 

Ik was op zoek naar info over mijn Hollandse overgrootvader, Martinus van Ingen, geboren in Vleuten - Utr., iets voor 1900.

Hij is destijds uitgezonden naar Ned. Indie om daar te dienen in het KNIL.

Daar heeft hij uiteindelijk mijn Javaanse overgrootmoeder ontmoet en hebben zij samen 8 kinderen gekregen (o.a. mijn oma).

Ik kan nergens foto's van hem vinden. Wél heb ik bij mijn ouders thuis een oud, vergeeld trouwdocument gevonden van hun 2.

Foto's van mijn Javaanse overgrootmoeder (zij werd door hem Roos genoemd), heb ik wel, want zij is eind jaren '50 meegekomen met de boot naar Nederland na de onafhankelijkheid daar.

Hij moet dus zijn overleden in Ned. Indie.

Ik weet dat hij hier in Nederland ook natuurlijk zijn eigen vrouw had en kinderen en dat je hier een hele bult van Ingen's hebt. Maar ik vraag me af of zij wel weten dat ze ook een Indische familietak hebben.

Wie kan mij meer over hem vertellen?

 

Groet,

Guido Sassen 

  

 

Ron Tempel
2013-08-20

KNIL.Sgt.Maj. Th.W.P. Tempel (1907-1943)

Hartelijk dank dat mijn grootvader, wiens graf in Thailand niet is teruggevonden, (o.a.) op deze site herdacht wordt ! 

Mijn speurtocht naar foto's, artikelen en documenten voerde me langs verschillende wegen. Ik kan iedereen zo'n speurtocht aanraden om daarmee (groot)vader, oom of andersinds verwante een levendige herinnering te geven.

Enkele dingen die ik kan aanraden voor een zoektocht naar een ex-POW/KNIL overleden aan de Birma-Siam spoorlijn:

- Oorlogsgravenstichting

- Ned.Rode Kruis, Den Haag, had naoorlogse correspondentie met mijn familie

- Algemeen Rijksarchief, Den Haag, had Stamboek en Japanse POW registratiekaart

- NIOD, Amsterdam, had Birma-Siam kamp schetsen en namenlijsten 

- Bezoek Bronbeek, herdenkingen, monument, museum, bibliotheek

- Bezoek Kanchanaburi, Thailand, ereveld, museum, en (indien mogelijk samen met Rod Beattie) bezoeken van voormalige kampplaatsen langs de Birma-Siam spoorlijn.  In mijn geval bezocht ik met Rod Beattie, beheerder van de erevelden en museam en onderzoeker, in 2002 de voormalige kampplaatsen Rintin en Kinsayok.

- Spit oude veteranenbladen zoals Stabelan en Madjoe door. Daarin staan veel artikelen, oproepen, namen, etc van overlevenden en nabestaanden van de Birma-SIam spoorlijn slachtoffers.

- Websites als deze.

- Foto's en documenten uit de familie.  Verzamel ze, maak kleuren scans/kopieën en maak een plak/fotoboek.

- Verhalen van oudere familieleden en veteranen, schrijf ze op voordat ze er niet meer zijn!

Succes!

Ron Tempel

 

 

 

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Landzaat
2013-08-11

Mr
Een mooie, duidelijke website

Gast
2013-08-07

reactie op Rijshouwer (Korea)

Hallo Clement, mijn vader Franzy Louis Rijshouwer zat met enkele vrienden en zijn 3 neven, waaronder M.H. Rijshouwer (9/10/28 - 31/5/51) in Korea. Twee van zijn 3 neven, en al zijn vrienden zijn in Korea gesneuveld. Een Herman werd ook genoemd, maar ik weet niet of we over dezelfde Herman spreken. Mijn moeder heeft nog foto's die na mrt 2014 beschikbaar zijn (haar huisraad is opgeslagen ivm ziekte). 

De neven zaten in de Indonesië-tijd (WW2) in een kamp in Bangkinang, Padang. Ook mijn vader laat niets los over deze periode. We hebben nog enkele dozen met foto's die ik tzt eens ga ordenen.

 

Groet,

Ilse Ram-Rijshouwer 

 

Complimenten voor de site 

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Gast
2013-06-08

Rijshouwer

Hallo wie kent of weet iets over Herman Rijshouwer en of Marius Rijshouwer? Laatste is mijn oom, die helaas in Korea is gesneuveld. Vandaag hebben we de neef van mijn moeder en zo ook van Marius Rijshouwer de laatste eer bewezen. Herman is altijd zwijgzaam geweest over de periode dat hij samen met mijn Oom in Korea verbleef als wel z'n tijd in Indonesië. Graag kom ik meer te weten en zie met belangstelling uit naar eventuele reacties. Mvrgr Clement 

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Pieter Keekstra
2013-05-29

dhr

Als jongetje van 5-6 jaar kreeg ik te horen dat broer Albert van mijn vader gesneuveld was door een aanval van de jappen in de nabijheid van Broome W.Australie.

Ik was daar toen erg ontdaan over, omdat dit de eerste bewuste  confrontatie met de dood was in mijn jonge bestaan.

Ik ben van 1944, en heb hem persoonlijk niet gekend, maar het verdriet was er toen niet minder om. 

H.H. Breitkopf
2013-04-08

K.N.I.L.

 Op zoek naar informatie van mijn familie kwam ik op deze site. Mijn opa's van zowel moeder's als vader's kant zaten bij de K.N.I.L. Van vader's kant was dat Gustav Breitkopf Infanterist 1ste klasse en van moeder's kant was dat Amoes,Eliazer,Everhardus Hahijary SGT. 2de klasse. Amoes was krijgsgevangene op de Junyo Maru toen men getorperdeerd werd op 18-09-1944. Daarbij verloor hij zijn leven. 

Aangezien ik dit pas te weten ben gekomen wil ik dit vermelden.

met vriendelijke groet, Hilda Breitkopf

Gast
2013-01-21

wij zoeken fotoos MOENIA MOOI

Salatigu

Onze opa Moenia Mooi geboren 1901 in Salatigu en gestorven en begraven in 1943 in Thambyusayat GRAF 406.

B.sld KNIL Ghanees.huwde inlandse vrouw in indonesie Roos.Geen achternaam bekend.Een zoon 2932 David Mooi,nu 81 jaar,onze pappa.Zoekt zijn roots Heeft zijn pappa vanaf zijn elfde niet meer gezien.

Wie kan ons helpen met dit verhaal.Zijn wens is het graf bezoeken en een foto van zijn pappa.

Mamma Roos stierf ook maar is geen graf bekend????

Lieve groeten Pasquale en Danny Mooi 

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Gast
2012-11-08

Mizumaki

Eerst wil ik even een kleine uitleg geven over de achtergrond van mijn bericht.

Seder 47 jaar heb ik een correspondentievriendin in Fukuoka. Dit is inmiddels een geweldige vriendschap geworden, waardoor ik en mijn man 2 jaar geleden 3 weken bij hen zijn geweest.

Nu kreeg ik zo'n 2 1/2 jaar geleden van haar een brief met een aantal fotoos van The memorial Cross in Mizumaki. Ze had hierover gelezen en was het tenslotte gaan bezoeken. Het heeft haar diep geraakt. Ze heeft b loemen bij het monument gelegd en kaarsen en wierook gebrand. Ze raakte zelfs in tranen over het zinloze en wrede van de oorlog. Omdat ik haar al zo lang ken en zij, voor een Japanse, behoorlijk openhartig tegen mij is, weet ik dat ze dit heel erg diep voelt. Beslist geen vals sentiment!

Ze vroeg mij in haar brief of ik de fotoos naar een kerk wilde brengen of eventueel overhandigen aan   een nabestaande van een van de gevallen soldaten.

Ik heb er lang over nagedacht, wist eigenlijk niet zo goed wat ik hiermee aan moest en tenslotte is het zelfs een beetje op de achtergrond geraakt.

Maar het bleef me toch steeds bij, vandaar dat ik toch de stoute schoenen heb aangetrokken en me tot uw vereniging wend.

Kent U of weet U iemand die belang bij de fotoos heeft. Eventueel kan ik ook  nog een kopie van het verhaal van mijn vriendin bijvoegen. Het zou mij zelf een tevreden gevoel geven. Maar vooral zou ik het fijn vinden om mijn vriendin te kunnen berichten dat haar fotoos op een goede plek zijn terechtgekomen.

 

In afwachting van uw antwoord,

met vriendelijke groet,

 

Aly van IJzeren.

 

Gast
2012-11-02

Mizumaki Japan, kyuushu Eiland Knil camp 42
Woonde in Mizumaki, Japan, Kyuushuu Eiland in 2006 waar vroeger in een Jappen Kamp 2000 plus Knil stierven die er met "death ships er naar toe waren getransporteerd.

Linda Fijnenberg
2012-10-29

mvr.

Hallo, ik ben een nabestaande van Wouter Fijnenberg.

Ik las dat jullie op zoek zijn naar foto's, en zag zijn naam in de lijst staan.

Ik heb de trouwfoto van mijn opa (Wouter) en oma waarbij hij zijn uniform draagt.

Hebben jullie daar iets aan?

 

gr,

Linda

l.fijnenberg@chello.nl 

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Annette Visser
2012-10-14

gezocht

Op zoek naar familie van mijn overleden vader ben ik op deze site terecht gekomen. Het blijkt dat een broer van mijn opa; Harm Visser geb. 6-6-1900 te Veendam, Knil onderofficier adjudant infanterie is omgekomen bij Birma 100km op 17-10-1943. Graag zou ik meer over hem willen weten.. Heeft hij nog kinderen of andere familieleden en meer feiten over hem zijn uiteraard ook welkom.

 

Annette Visser 

Feije Takens
2012-10-10

Lid van de Historische vereniging Rolde
Ik ben op zoek naar gegevens over Jan Hommes, geboren in Rolde op 5 maart 1919. Hij was stoker bij de Koninklijke Marine. Bij een poging om naar de vaste wal van Borneo over te steken, werd hij door de Japanners krijgsgevangen gemaakt. Door de Japanse marine politie werd hij op 25 mei 1942 of 28 mei 1942 geëxecuteerd.

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Jaap Siemons
2012-09-05

Birma

Vandaag heb ik op deze site de naam gevonden van de oom naar wie ik ben vernoemd:

Jacob Bernardus Siemons. Ik zou graag meer over hem te weten willen komen. 

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Gast
2012-09-03

informatie

Geachte frienden , Ik ben opzoek naar een contact adres voor de KNIL .

Mijn Opa heeft bij de KNIL gezeten heeft als krijsgevangenen aan de Birma railways gewerkt .

 

 

met firendelijke groet

 

michele roelofsma

 

m.roelofsma@uel.ac.uk

 

bijvoorbaat mijn dank  

Linda Erwich
2012-08-29

Richard, August en George Albinus, Kanchanaburi

Allereerst mijn complimenten voor deze website. 

Richard Albinus is mijn opa (vader van mijn moeder) en ik heb 12 jaar geleden zijn graf bezocht in Kanchanburi Thailand, niet wetende op dat moment dat zijn broers August en George daar ook begraven zijn.  

Graag zou ik meer te weten komen over mijn opa geboren in 1906 en overleden in 1944 en zijn 2 broers. Alle info, verhalen, en hopelijk ook foto's zijn welkom. Je kunt reageren via linda@rosslin.com. Dank voor uw moeite. 

Met vriendelijke groeten,

Linda Erwich 

 

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Vanessa
2012-08-17

-

Via Google gezocht naar de naam van mijn oma's eerste man en op deze site terecht gekomen.

Hofuku Maru
Op 21-09-1944 is Henri Lambertus  Offermans, Sgt Art Knil (Maastricht, 31-12-1907)  in de baai van Manilla omgekomen. 
Dhr. Offermans was getrouwd met mijn oma: Augustina ("Gerda") Merya Fransz (Cheribon, 08-08-1917)
Mijn oma leeft nog steeds, en heeft 9 dagen terug haar 95e verjaardag mogen vieren. 

Mocht u  informatie en/of foto's van dhr. Offermans hebben, zou ik graag met u in contact willen komen. 

Met vriendelijke groet,
Vanessa van Buuren

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Ronald Reintjens
2012-06-19

Website en zoektocht

Beste Teun,

Complimenten voor je website en voor de 3e versie van het Fotogedenkboek. Ik ben blij dat ik het besteld heb en er een bijdrage aan heb kunnen leveren.

 Dit forum is voor mij een interessante plaats om wellicht meer te weten te komen over mijn grootvader, Arthure Eugène Reintjens (geboren 22-07-1906 te Soerabaja, overleden te Pakabaroe op 4 mei 1945). Ieder stukje informatie, hoe klein ook, is mij zeer welkom. Vast mijn dank voor uw moeite. Eeventuele reacties zie ik graag tegemoet via ronald.reintjens@live.nl

 Hartelijke groeten,

Ronald Reintjens

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Karin Post-Lange
2012-06-06

Roelen, Jacobus

Ik zou heel graag meer te weten willen komen over mijn opa, Jacobus Roelen

Roelen, Jacobus
Martinus Lambertus Breda 23-04-1895 05-07-1943    Ls Kol. Inf. Knil Birma 30 Km

Mijn moeder en oma (inmiddels beiden overleden) vertelden weinig over deze periode.

           
 

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Jelle Haanstra
2012-05-23

Info over Hans Haanstra

Ik ben op zoek naar mensen die meer informatie hebben over mijn oom, Hans Haanstra. Geboren:  11 april 1919, overleden op 29 september 1943 in Kanchanaburi, Thailand.

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

NANA RUSIANA
2012-03-16

A.W.STAUFFER FAMILY

Saya adalah anak dari Hj.Rustinah, cucu dari A.W. Stauffer dan Siti Roeminah.

Kami ucapkan terima kasih atas adanya website ini.

kami mempunyai sedikit foto keluarga A.W.Stauffer, Siti Roeminah beserta anaknya Hj.rustinah sewaktu ibu kami masih kecil, dengan ditulisnya pesan ini semoga berguna untuk keluarga besar A.W. Stauffer di belanda.

Apabila kelurga disana membutuhkan informasi silahkan kirim E-mail (dafidhidayat@rocketmail.com)

terimakasih.

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Hubert van den Bergh
2012-02-20

Frits van den Bergh

via deze site las ik dat mijn opa frits laurens van den bergh op 14-01-1943 te Thambyusyat overleden is, helaas kan ik er niet achter komen waaraan en onder welke omstandigheden hij overleden is. Aangezien hij samen met zijn zoon frits henricus geinterneerd is geweest ( mijn vader ) en deze laaste tijdens mijn jeugd niet echt scheutig was met informatie over deze zwarte periode ben ik op zoek naar meer informatie over deze periode van hen beiden.

Van mijn vader weet ik dat hij eerst in het vrouwen kamp bij zijn moeder heft gezeten en later naar een mannenkamp is overgeplaast.

Mijn handvaten  over beide familie leden en de periode uit de jappenkampen zijn heel sumier dus ik hoop van harte dat er mensen zijn die mij meer kunnen vertellen.

mvg, Huub van den Bergh. Den Haag.

vdbergh.gevel@hetnet.nl

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Gast
2012-02-15

Johannes Mathias Van Overdijk Tandjong Priok

hallo,

Wie kan mij helpen aan verhalen over mijn opa.

Wellicht de verhalen van jullie vaders, moeders, opa's ??

Mijn opa was Johannes Mathias Van Overdijk, geboren 2 juli 1916 te Tandjong Priok, zoon van Marinus Van Overdijk en een chinese vrouw, wonende te Batavia (Djakarta).

Knr Art. Knil, wachtmeester

 

Overleden op  03 november1943 te Kanchanaburi

Hij heeft 3 kinderen, die helaas nooit heeft zien opgroeien: Arthur Eduard, Olga (Deetje) en Frans Johannes (Jonky)

 

mvg kleindochter van Johannes Mathias

Arthur Graaff
2012-01-24

Indische Holocaust

Geachte,

 

ik ben op zoek naar meer informatie over de 'Indische Holocaust', de grote hongersnood die vooral onder Indesiërs 3 tot 4 miljoen slachtoffers maakte in 1943-44-45. Heb ik op deze site iets gemist? Weet iemand een andere bron? Dr L. de Jong heb ik al gelezen.

 

Dank

M vr gr

Arthur Graaff

redactie@nieuws-wo2.tk

 

 

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken Homepage

hans pouw s. gunnink
2012-01-05

genealogie Gunnink

in het kader van familie-onderzoek zoek ik gegevens over Frans Albert Gunnink geb. Kampen 24.10.1923 omgekomen 2.12.1946 bij Padang/Sumatra

kpl ovw 1-8 RI KL

begraven Nederlandse Ereveld Leuwigajah te Cimahi

 

wie zijn zijn ouders/voorouders?

wordt zijn graf nog bezocht?

 

info 033 277 2599

Kamilleaan 87

3925 RH Scherpenzeel

hjpouwgunnink@planet.nl

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Toon Spies
2011-12-04

Zoekt iemand die mijn vader heeft gekend
Sergeant majoor Gerrit Jan Spies was in 1942-1946 op Borneo betrokken bij de vernietiging van olieraffinnaderij In Balik-Papan, in Tarakan en in Banjarmasin op 16 februari 1946 in een ziekenhuis overleden. Vraag: hoe, onder welke omstandigheden ?

Erwin Gomis
2011-11-26

Foto

Hallo Fer

 

Tis alweer en tijde geleden dat ik bezig ben geweest met mn stamboom. Vandaag dacht ik laat ik weer eens beginnen en kwam  zo weer op deze site. Ik zie uw reactie. Het verhaal van u klopt helemaal. Kwamen vroeger geregel bij Tante en ook Oom leefde toen nog. Maar dan ken je onze familie ook?

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Erwin Gomis
2011-11-26

Foto

Hallo Fer

 

Tis alweer en tijde geleden dat ik bezig ben geweest met mn stamboom. Vandaag dacht ik laat ik weer eens beginnen en kwam  zo weer op deze site. Ik zie uw reactie. Het verhaal van u klopt helemaal. Kwamen vroeger geregel bij Tante en ook Oom leefde toen nog. Maar dan ken je onze familie ook?

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Gast
2011-10-27

Frans Huibert Ponssen sgt knil

Op zoektocht naar het verleden van mijn opa stuit ik steeds op gegevens dat hij is omgekomen op 18 sept 1944 op de Juno Maru.

Dit klopt echter niet, mijn opa is in 1976 overledenin in1944 was hij in Nederland en heefttijdens de oorlog veel betekend voor zijn vaderland.

Is er iemand die mijn opa heeft gekend en mij kan vertellen wat er allemaal is gebeurt in Indonesie?

Er werd nooit over gesproken vroeger het leek wel een groot geheim.

Frans Ponssen

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Gast
2011-10-02

OOK Wij als Kinderen & famile Hebben GELEDEN
NEDERLAND ZOU NOG STEEDS SALARIS AAN KINDEREN VAN KNIL SOLDATEN MOETEN BETALEN MET RENTE VAN EEN IN NEDERLAND WONEND CHINEES INDONESIE MEDE BEWONER VAN DIT LAND DIE ERG BOOS IS

Gast, Magda Tap
2011-10-01

Mijn oom Jan van den Berg
Ik ben op zoek naar foto's en vehalen over het schip waar mijn oom Jan op heb gezeten en is vergaan op 27-02-1942 daar komt zijn naam namelijk voor. Het is mij onduidelijk hoe het schip hete boven aan de lijst staat:

Hr. Ms. Java
Getorpedeerd door de Japanse kruiser " Nachi "
op 27-2-1942 tijdens de"Slag in de Javazee "

Wie kan mij helpen? Ook tips waar ik meer te weten kan komemn zijn welkom.

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Hans Westerman
2011-08-26

G.W.Baints
Ik ben op zoek naar nabestaanden van G.W.Baints, geb.12 maart 1914 Amsterdam en overleden op 15 maart 1944. Ligt begraven op de Rin Tin begraafplaats, Kanchanaburi in Thailand. In leven KNIL militair

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Gast
2011-06-30

Thailand

ik zoek Hermanus Heffelaar geboren 6-3-1881 een oud-oom. Bij het samenstellen van de stamboom kwam ik tegen dat hij naar Indië is vertrokken als Knil-militair. Hij is daar getrouwd met een inlandse vrouw en kreeg 3 kinderen. Zijn zoon Johannes Bernardus zat ook bij het Knil en heeft het Jappenkamp overleefd, maar van Hermanus kan ik niets vinden, behalve een bericht in het Utrechts Dagblad van 25-02-1944 dat hij krijgsgevangene was in Thailand.

Zijn vrouw is na de oorlog samen met het gezin van Johannes Bernardus naar Nederland gekomen.  Wie kan mij helpen. Bij voorbaat dank.

 

vr.gr. Cornelia

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Teun Heijstek
2011-06-21

Indisch Platform
Bericht. Belangrijk!!!!De Tweede Kamer Commissie van VWS bespreekt de Indische Kwestie met het Indisch Platform (IP) op 28 juni 2011 om 15.45 uur .Plaats Den Haag in het 2e Kamergebouw Lange Poten 4. U wordt van harte uitgenodigd de vergadering bij te wonen en daardoor een ruggensteun te zijn voor het IP. Zie ook www.indischplatform.nl

Inge Dümpel
2011-04-29

nr 421, Dümpel, Gerard Wilhelm

Deze meneer Dümpel is een oom van mij. Hij is een jongere broer van mijn vader, Marinus Wilhelm.

Heel graag zou ik iets meer van hem weten, want ik heb hem niet gekend. Een foto heb ik helaas niet. Maar ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Met vriendelijke groet,

 

IngeDümpel

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Matthijs
2011-04-28

18 Sqn NEI

Goedemorgen,

 

Wie kan mij verder helpen en meer informatie verschaffen over de volgende persoon behorende tot

18 Sqn (NEI):

2LT Gerrit Hendrik Paalman

geboren: 17-02-1919 te Holten

gestorven dd 21-11-1943 Maikoor

 

 Deze persoon is familie van mij en is hoogstwaarschijnlijk neergehaald in de buurt van Maikoor, echter verdere details ontbreken. Aangezien ik zelf ook luchtvarende ben heeft dit ook mijn interesse en tevens is mijn familie niet bekend wat er nou gebeurd is tijdens zijn laatste maanden en zijn laatste vlucht in het bijzonder. Het tailnummer van de B25 waarmee hij verongelukt is betreft N5-159. 

 

Nogmaals graag zou ik in contact willen komen met mensen die hier meer van weten en mij hier over kunnen vertellen en wellicht dat er beeldmateriaal bestaat.

 

Met vriendelijke groet,

 

Matthijs

topcatsjbs@gmail.com

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Jaqueline
2011-02-22

Gezocht nabestaanden slachtoffers Tarakan

In verband met het oprichten van een monument voor de 89 slachtoffers die op gruwelijke wijze van het leven zijn beroofd op 19 januari 1942 aan boord van een Japans oorlogsschip nabij Tarakan, ben ik op zoek naar nabestaanden. 

 

De lijst met slachtoffers, contactgegevens en andere gegevens kunt u hier vinden: http://www.mobe.nl

 

Homepage

GastEduard Bertrand Brinkman
2011-02-11

Never knew my Dad

My Father's name is Jopie Brinkman and he died on his birthday, in1949.

I was 1 yearold.  If anyone remembers him or knew of him from  World War II  in Southeast Asia.  I do not Know what he looked like, no photos of him.  

IF anyone knows of any military records that may have photos?   Please contact me.

Thanks,  Eduard B.Brinkman  marinabrinkman@sbcglobal.net{mosimage}{mosimage}{mosimage}

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Gast
2010-12-10

Fukuoka 6B Percy Marsh

Hallo Erwin Gomis.

Ik lees net pas het bericht van u. De foto van Percy Marsh heb ik gezien en hij lijkt volgens mij ook op de man van de foto die mijn vader heeft bewaard. Percy Marsh was net als mijn vader, Barends Zuidema en Jan Bras verpleger in de ziekenboeg van het kamp Fukuoka 6B Mizumaki Orio. Zij werkten daar samen met Dr. Rappart en Dr. Nieuwenhuis en Dr. Nancy (een Zuid-Afrikaan).

Ik ben nu bezig om te kijken c.q. te achterhalen of er nog ergens familie van Percy Marsh is.

Verder heb ik tegenwoordig contact met Ron Lindeman, Richard, Johan en Peter Flohr, Jan en Peter Verstraaten en Barend Zuidema jr. Dit zijn allemaal zonen van wie de vaders samen in het krijgsgevangenkamp Fukuoka 6B in Japan hebben gezeten. Eens in de zoveel tijd (hoop dat dat niet al te lang gaat duren ) komen wij bij elkaar en praten wij over onze vaders, hun herinneringen, ervaringen en maken er verder een gezellige bijeenkomst van. Dus mochten er nog mensen zijn van wie de vader in voornoemd kamp heeft gezeten, join the club van de "broers"  (zo noemen wij elkaar) Dus ook "zusters" zijn welkom!!!

Verder is tante Sien Brouwer von Gonzenbach dus familie van mij. Zij was getrouwd met oom Eugene Brouwer von Gonzenbach en zij woonden in Losser bij Enschede. Tilly, Freddy en Meity zijn hun kinderen. Oom Eugene was een volle neef van mijn vader Frans Ludwig Brouwer von Gonzenbach.

Met vriendelijke groet Fer 

Erwin G
2010-11-15

Percy Marsh
Hallo FER Percy Marsh staat op die pagina op een foto, helaas lukt het me niet om de foto te plaatsen anders had je hem kunnen vergelijken. Kijk maar op http://home.comcast.net/~japanpow/Recovery/Fukuoka/Orio10.jpg  een foto met drie mannen 1 staand de ander twee zittend in een kantoor van sgt Percy W Marsh 

Erwin Gomis
2010-11-13

@ Fer Brouwer von Gonzebach

Hallo Fer

 

Komt de  naam Sien Brouwer von Gonzebach u misschien bekend voor. Ze was getrouwd met Salomon en hebben een dochter Tilly en ik geloof ook nog een zoon. Tilly woont nog in Enschede, Tante Sien is Overleden.

Gast
2010-11-05

Gezocht familie Macino

 

Onlangs zag ik de oproep op deze website om foto,s ed op te sturen van Nederlandse krijgsgevangenen die zijn omgekomen bij de aanleg van de Birma spoorlijn.

Dit intrigeerde mij en vervolgens heb ik het een en ander ondernomen.

Mijn inmiddels overleden oma had nl een broer Maarten Nijland geb 1904 en overleden 19-4-43 .

Hij ligt op het Ereveld van Kanchana Buri begraven en in 1999 heb ik zelf zijn graf bezocht .

Nu weet ik dat hij getrouwd was met Roos Macino ,en in dit verband ben ik op zoek naar eventuele nabestaanden van haar familie ,ik weet nl dat ze samen ook een dochterje hadden .

En dat ze samen na de oorlog waarschijnlijk terug naar nederland zijn gegaan ,alhoewel dit niet met zekerheid valt tezeggen.

De foto,s heb ik naar De heer Heijstek gestuurd tbv het gedenkboek

Maarten Nijland was Soldaat stadswacht ,ik heb een pasfoto van hem met aan de achterzijde vermeld Semerang Misgen .

Hopelijk is er via zijn echtgenote nog familie te traceren .

U kunt reageren via email

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Gast
2010-10-10

wie en waar is mijn familie?

mijn vader is Eddy Leidelmeijer,geboren op 13.05.1907 te meester cornelis. Zijn moeder werd Idung genoemd en hij had een broer of broertje die Alex heet. Mijn vader is op 26.02.1990 te Ezinge in de provincie groningen overleden en daar begraven. 

U kunt mij bereiken via leidelmeijergroningen@hotmail.com

ik zal u zeer erkentelijk zijn!!

 

met viendelijke groet ,

Eddy Leidelmeijer jr

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Teun Heijstek
2010-08-19

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?
December 1950 genomen in Wijk aan Zee.
Ook uit het pension Klein Zwitserland ?

Teun. wijk aan zee dec 1950.jpg

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken Homepage

Michael Rijshouwer
2010-08-18

Mooi Gedenk Site

1368 Rijshouwer, Karel Frederik August Den Haag 07-12-1902 10-05-1943 Knr Art. Knil Kuie

was de broer van mijn vader Hans Rijshouwer, die ook in 1948 overleed van ziekte die hij in het kamp had opgelopen.
Dit is een mooi site en ik zal het ook aan mijn zuster Magda in Vancouver laten zien.

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Teun Heijstek
2010-07-29

geen

Geachte heer Fer Brouwer von Gonzenbach u heeft uw e-mailadres niet vermeld in uw oproepbericht. Men kan u daardoor eventueel niet bereiken.

Met vriendelijke groet Teun Heijstek.

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

Fer Brouwer von Gonzenbach
2010-07-28

Mizumaki Orio kamp #6B Fukuoka Japan

Wie heeft (of wiens vader heeft) samen met mijn vader, Frans Ludwig BROUWER VON GONZENBACH, geb. 27 febr. 1917 te Padang, KNIL militair stb.nr. 91777, in Japan in kamp Fukuoka #6B- Mizumaki (Orio 6) krijgsgevangen gezeten en kan daarover vertellen?
Mijn was in het kamp zieken-verpleger "chef" verbandkamer. Hij heeft het een ander verteld en opgeschreven, doch ik zou graag nog meer te weten. In het kamp had mijn vader nummer 31. Barend Zuidema (nr.81) was zijn "kongsi ". Verder waren daar Wilmot Klink, (nr.341) Bras, Douma, Van Leeuwenkoemayas, ene Percy Marsh? (Australiër of Engelsman) en twee Amerikaanse matrozen. Commandant van Ned. krijgsgevangenen in het kamp was Kapt. van de Inf. Cornelis Leendert De Jong. (later bijgekomen) samen met Dr. Rappart , Dr. Nieuwenhuis (marine arts) Ik heb een origineel "getuigschrift" van Kapt. De Jong over mijn vader.
Verder weet ik dat mijn vader, samen met Barend Zuidema met een handkar naar het station moest lopen om daar een "pakketje" op te halen. Toen het pakket overhandigd werd, stroomde het bloed er links en rechts uit. Bij terugkomst in het kamp moest iedereen aantreden (ongeveer 1000 krijgsgevangenen) Daarna werd het pakket geopend en in het pakket lag het in stukken gehakte lichaam van George Alfred IRWIN, (Australiër) leeftijd 25 jaar, in augustus 1943 ontsnapt uit het kamp Fukuoka #6 (Orio 6), gepakt en door de Jap. in zijn rug geschoten.
(Zie voor meer info Fukuoka-06B-Mizumaki, Murder of Private George IRWIN) Mijn vader heeft dit vlak voor zijn overlijden opgeschreven. Hij heeft helaas niet alles kunnen vertellen.
Vandaar de vraag of er nog mensen zijn die met hem in het kamp gezeten hebben of iets over mijn vader, of over het kamp kunnen vertellen!!!
Op de Site van Fukuoka #6 Mizumaki ben ik ook foto's van het kamp tegengekomen.
Ik denk zelf dat op een of twee van de foto's, mijn vader staat.
(een foto met een groep krijgsgevangenen staande en zittende voor een houten barak (mijn vaders, dondergekleurd) op zijn hurken geheel links met een arm omhoog en een foto op de appelplaats (staat mijn vader vooraan in de rij met een pet op zijn hoofd ???)
Ik hoor het graag. Verder heb ik nog paar foto's die mijn vader waarschijnlijk in het kamp heeft gekregen. Op één van de foto's staat een Australische of Engelse soldaat.
Wie het is??? Percy Marsh?? Wil dit graag uitzoeken. 

Alvast bedankt!

<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>
Resultaten 1 - 75 van 88

Powered by Jambook written by Olle Johansson from JX Development